Groep 1-2 A

Project onderwaterwereld

Groep 1-2 heeft bij het onderwaterwereldthema in het atelier bij juf Ilse een grote vis gezaagd uit karton met een echte figuurzaag. De kinderen leerden te zagen vanuit een vierkante, ronde of driehoekige vorm. Leren met je ene hand te zagen en met je andere hand te sturen om zo een mooie vis uit te zagen was een hele sport!
Daarna gingen de kinderen hun vis verven met Amsterdammer verf.Deze verf leent zich goed om te leren mengen. Met kleuren mengen op een palet met schoonmaakdoekje en water vergt handigheid en concentratie waar de kinderen vaardigheid in ontwikkelen.

Als laatste gedeelte van de opdracht mochten ze dieren en waterplanten tekenen door goed te kijken naar voorbeelden van illustratoren van prentenboeken.
Deze waanzinnige kunstwerken hangen door de hele school.

 


 

Winterschilderijen
Na de vakantie zijn de kleuters gestart met het thema "Winter". Zij hebben naar aanleiding van een prentenboek met verschillende technieken gewerkt en naar eigen creativiteit winterschilderijen gemaakt.

Project Gruwelijk Eng

De  groepen 1-2 hebben het verhaal van de Gruffalo vertaald in een bijzondere eigen Gruffalo van karton. 

Het leuke is dat al het karton van de nieuwe Tork zeep apparaten en papieren handdoek apparaten gebruikt is om de Gruffalos te kunnen maken. De klauwen en stekels hebben de kinderen geknipt van schuim dat tussen de druiven ligt op een Italiaanse markt! Goed gebruik van kosteloos materiaal!

Media
  • IMG_5011.jpg

Laatste nieuws


Agenda

18 oktober  -   Schoolreis groep 1 t/m 7
19 oktober  -   Muziekles 4
01 november  -   Muziekles 5
02 november  -   Speelgoedochtend groep 1/2

Uit het fotoboek


Eindvoorstelling Klassieke Muziek Groep 5 heeft vanmiddag de ukelele afgemaakt en het resultaat is een bijzonder orkest. De kinderen hebben voor meester Dick een liedje gezongen onder begeleiding van de elastieken snaren op hun ukelele!
11 9