Groep 5-6

Project onderwaterwereld

Groep 5-6 heeft in het thema onderwaterwereld extra aandacht gekregen. Ze gingen niet 2x maar 4x naar het atelier van juf Ilse.

In de eerste 2 lessen moesten ze leren om met behangerslijm (glutofix) stroken gekleurd papier op een plastic fles te lijmen. Dit moest met een brede kwast in laagjes over elkaar. De plastic fles moest nl. een vis worden. Terwijl de fles droogde gingen de kinderen aan de slag met het tekenen en inkleuren van de ogen, de vinnen en de staart. De tweede les werden de losse onderdelen uitgeknipt en op de fles geplakt. Dit mocht je zelf doen met een lijmpistool en het was fijn met hulp van je klasgenoot of de juf. Alle vissen zwemmen nu in de gang van de school!De volgende 2 lessen gingen de kinderen na het bekijken van een digitale map op het digibord over tropische siervissen een eigen fantasie vis tekenen.
Bij deze opdracht was het super belangrijk dat de vis rijk versierd werd en dat dikke en dunne strepen in de tekening te zien waren. De 4e les werd de vis in geverfd met speciale waterverf in laagjes over elkaar zodat er een grote variatie in kleuren ontstond en er diepte in de tekening gemaakt werd. Deze vissen zwemmen over het prikbord in groep 5-6! 

Project Gruwelijk EngLeer de techniek van een duimpotje maken van klei. 
Zet het potje op de zijkant zodat de bek van een monster ontstaat.
Geef het monstertje oren, ogen, tanden, stekels en nog veel meer en
maak al deze losse onderdelen op het potje door middel van versmeren!


Nieuwsberichten van Groep 5-6

Project Gruwelijk Eng Lees meer »
Project klassieke muziek het maken van een ukelele Lees meer »
Project Klassieke Muziek Lees meer »
 

Laatste nieuws


Nieuwsbrief 4
Nieuwsbrief 3
Projectbrief - Gaudi
Nieuwsbrief 2
Sint brief

Agenda

No events to display.

Uit het fotoboek


Eindvoorstelling Klassieke Muziek Groep 5 heeft vanmiddag de ukelele afgemaakt en het resultaat is een bijzonder orkest. De kinderen hebben voor meester Dick een liedje gezongen onder begeleiding van de elastieken snaren op hun ukelele!
11 9